food topic

food topic

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αφράτα κεφτεδάκια γεμιστά με κεφαλογραβιέρα



Υλικά:

500 γρ. κιμά
2 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 πατάτα βρασμένη
1 κουτ. γλ. ρίγανη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
Αλάτι – πιπέρι
Λάδι



Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά στο μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί που το έχουμε μουσκέψει σε νερό και το έχουμε στραγγίσει.Προσθέτουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι (2-3 κουταλιές). Τέλος προσθέτουμε την πατάτα, ζυμώνουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα.




Κόβουμε το τυρί σε μικρούς κύβους.Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, βάζουμε στο κέντρο από ένα κύβο τυριού και κλείνουμε το κεφτεδάκι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.



Τα ψήνουμε στο γκριλ για 35 λεπτά. Εγω τα συνόδευσα με πουρέ πατάτας.


* Η συνταγή είναι απο το  http://cookingandart-marion.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου