food topic

food topic

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Παστίτσιο με πράσα και χυλοπίτες



Υλικά για 6 μερίδες:

500 γρ. πράσα
250 γρ. χυλοπίτες σπιτικές ή εμπορίου
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
230 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 αυγά
αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα

*Θα χρειαστείτε ένα ταψί ή ένα πυρέξ διαστάσεων 25 x 25 εκ.



Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 -3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους, αλάτι πιπέρι και τα φύλλα δυόσμου. Βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει.



Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μην υπάρχουν υγρά.



Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή μια πλαστική σπάτουλα το γιαούρτι με την πάπρικα.



Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τις μισές χυλοπίτες και σκορπάμε λίγο από το τριμμένο κεφαλοτύρι.



Συνεχίζουμε με τα πράσα και μετά με το γιαούρτι.




Στρώνουμε πάνω από το γιαούρτι τον κιμά. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες χυλοπίτες. Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο, αφού το έχουμε λιώσει, και περιχύνουμε τις χυλοπίτες.



Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο κάτω ράφι του φούρνου, για 40 λεπτά. Καλό είναι τα πρώτα 30 λεπτά να σκεπάσουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.





* Η συνταγή είναι απο το www.bostanistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου