food topic

food topic

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μπριάμ με φέτα και τραγανές κοτομπουκιές



Υλικά για 4 άτομα:

2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκύθια
2 πατάτες
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. σκληρή ώριμη φέτα
12 κοτομπουκιές


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα και στην κάτω αντίσταση.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε μικρές σχετικά μπουκιές τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Καθαρίζουμε τις ίνες και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα μεγάλα σχετικά κομμάτια.

Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε ένα βαθύ ταψί. Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό και τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά ενώ έχουμε σκεπασμένο το ταψί μας με αλουμινόχαρτο. Μετά το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος ρίχνουμε την φέτα σε κομμάτια κι αφήνουμε να λιώσει.

Συνοδέψτε το με τραγανές κοτομπουκιές ,τις οποίες έχουμε τηγανίσει, ώστε να πετύχουμε ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.







* Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου