food topic

food topic

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Μπουκιές χοιρινού με σάλτσα μουστάρδας



Υλικά (5 άτομα, 35', 10€):

Κόστος συνταγής: ~10 €
Χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά

700 γρ. χοιρινό σε μπουκιές
1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα κόκκινο κρασί
χυμό από ένα λεμόνι
λάδι
2 κ.σ. μουστάρδα
πάπρικα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες τις πιπεριές.  Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κι έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε τις χοιρινές μπουκίτσες.



Όταν πάρει λίγο χρώμα το κρέας, ρίχνουμε το κρασί και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,λίγο νεράκι μέχρι να καλυφθεί το κρέας και τα μεταφέρουμε όπως είναι όλα μαζί τα υλικά μας στην χύτρα για 20 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και εκεί στην κατσαρόλα ρίχνουμε όση ρίγανη και πάπρικα θέλουμε καθώς και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε την φωτιά στην μέση και ρίχνουμε αρκετή μουστάρδα ανακατεύοντας. Μόλις αρχίζει και πήζει η σάλτσα κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.




Η συνταγή είναι από το http://www.mothersblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου