food topic

food topic

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μους σοκολάτας με γάλα καρύδας



Υλικά (4 άτομα, 20', 4€):

Κόστος συνταγής: ~4 €
Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

170 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα  65% κακάο
3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας




Εκτέλεση:





Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ έχουμε τοποθετήσει
παγάκια και μόλις λιώσει η σοκολάτα τη βάζουμε πάνω στο μπολ με τα παγάκια. Αφήνουμε το μπολ της σοκολάτας για λίγα λεπτά πάνω στο μπολ με τα παγάκια μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.


Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ μαζί με το γάλα καρύδας και τα χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3 - 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.



Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μους στα ποτήρια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει. Μπορούμε να την σερβίρουμε με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.




* Η συνταγή είναι απο το www.sidagi.gr/section/nistisima/content/mous-sokolatas-me-gala-karudas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου