food topic

food topic

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ριζότο με σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα




Υλικά (5 άτομα, 30', 9€):

Κόστος συνταγής: ~9 €
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. ντοματάκι
200 ml λευκό κρασί
1200 ml ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι μαζί με τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.



Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μία κουτάλα
προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το ντομάτακι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.


Σερβίρουμε το ριζότο με παρμεζάνα.



*  Η συνταγή είναι απο το chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου