food topic

food topic

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Εύκολη μακαρονάδα με κάρυ



Υλικά (3 άτομα, 10', 3€)

Κόστος συνταγής: ~15 €
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

300 γραμμάρια λεπτά μακαρόνια
40 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια χυμό ντομάτας
2 κ.γ. κάρυ
50 γραμμάρια παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:

Βάζουμε 3 λίτρα νερό να βράσει και μόλις κοχλάσει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τοποθετούμε μέσα τα μακαρόνια μας. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε ακριβώς με βάση τα λεπτά που αναγράφονται στην συσκευασία τους.


Βάζουμε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά . Μόλις κάψει προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις αυτό λιώσει, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές από το κάρυ και ανακατεύουμε για ακόμα μία φορά πολύ καλά για 1 μόνο λεπτό. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη! Αποσύρουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα, ώστε να πάει παντού.

Προσθέτουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και αν θέλουμε πιπέρι και αλάτι.



* Η συνταγή είναι από το caruso.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου