food topic

food topic

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Λιωμένο τυρί με μπύρα μέσα σε φρυγανισμένο τοστ



Υλικά (2 άτομα, 5', 4€):

Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~4 €


150 γραμμαρια Gouda τριμμένο
λίγη μουστάρδα
λίγη κέτσαπ
60 ml μπύρα
λίγο βούτυρο
4 φέτες ψωμί του τοστ (εγω χρησιμοποίησα ψωμί ολικής άλεσης)



Εκτέλεση:

Κόβουμε τις 2 φέτες απο τις 4 δημιουργώντας ένα τετραγωνο όπως φαίνεται στην φωτογραφία.



Έπειτα την ψύχα του τοστ την κόβουμε σε κυβάκια.



Όπως είναι τα βάζουμε να φρυγανιστούν ελαφρά στο grill του φούρνου. 
Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί ,την μπύρα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού κέτσαπ, μια μουστάρδα και αποσύρουμε απο την φωτιά.


Τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας στο κάτω μέρος μια ολόκληρη φέτα απο το τοστ μας και απο επάνω τοποθετούμε το τετράγωνο και μέσα σε αυτό μερικά απο τα κυβάκια μας. 



Ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα τυριού και τοποθετούμε και τα τελευταία κυβάκια που μας έχουν περισσέψει .


Ψήνουμε για 2 λεπτά στο grill και είναι έτοιμο!



                                     




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου