food topic

food topic

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σούπα λαχανικών




Υλικά (4 άτομα, 45', 5€):

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~5 €

1 καρότo κομμένo σε κύβους
1  κρεμμύδι κομμένo σε κύβους
1 μεγάλο πράσο κομμένο σε κύβους
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ποικιλία λαχανικών εκτός από τις πατάτες. Τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 10 περίπου λεπτά.



Προσθέτουμε τις πατάτες και το ζωμό και όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για περίπου 30 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή με λίγο φρέσκο θυμάρι από πάνω, με λίγο τυρί και φρυγανισμένο ψωμί.





Η συνταγή είναι από το www.radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου