Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~5 €
Μερίδες: 5
Υλικά:
- Φασόλια (5 φλιτζάνια του καφέ)
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- σέλινο ή μαϊντανό (5-6 κλαδάκια)
- λάδι (2 φλιτζάνια του καφέ)
- αλάτι (2 κ.γ.)
- ντοματοπελτές 22-24% (70γρ)
Προετοιμασία: Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια. Βάζουμε αρκετό νερό. Αν δούμε ότι το ρουφάνε, συμπληρώνουμε.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε νερό (να καλύπτει 2 δάχτυλα τα φασόλια) στη χύτρα, τα φασόλια και ανοίγουμε τη κουζίνα στο τέρμα.
- Ξεβράζουμε τα φασόλια. Τα στραγγίζουμε τελείως σε ένα σουρωτήρι με νερό βρύσης και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα με καινούργιο ζεστό/βραστό νερό (από βραστήρα).
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο).
- Προσθέτουμε το καρότο (ροδέλες).
- Προσθέτουμε το σέλινο (ψιλοκομμένο).
- Προσθέτουμε το λάδι.
- Κλείνουμε τη χύτρα. Η ένταση της κουζίνας παραμένει στο τέρμα.
- Περιμένουμε μέχρι να σφυρίξει η χύτρα.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας στο μισό.
- Περιμένουμε 30'.
- Κλείνουμε τη κουζίνα.
- Περιμένουμε μέχρι να ανοίξει η χύτρα.
- Προσθέτουμε το αλάτι.
- Προσθέτουμε το πελτέ.
- ** Προαιρετικά για μερακλήδες, προσθέτουμε λίγο μπούκοβο, ή καυτερή πιπεριά.
- Αυξάνουμε την ένταση της κουζίνας στο τέρμα χωρίς να κλείσουμε τη χύτρα.
- ** Προσθέτουμε νερό αν είναι πολύ πηχτή.
- ** Βράζουμε όσο χρειάζεται αν είναι πολύ αραιή.
- Η φασολάδα είναι έτοιμη μόλις πάρει βράση.
- Συνοδεύεται με ρέγγο ή σαλάμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου