food topic

food topic

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Φασολάδα (του Μάκη)


Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~5 €
Μερίδες: 5

Υλικά:
  • Φασόλια (5 φλιτζάνια του καφέ)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • σέλινο ή μαϊντανό (5-6 κλαδάκια)
  • λάδι (2 φλιτζάνια του καφέ)
  • αλάτι (2 κ.γ.)
  • ντοματοπελτές 22-24% (70γρ)


Προετοιμασία:  Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια. Βάζουμε αρκετό νερό. Αν δούμε ότι το ρουφάνε, συμπληρώνουμε.

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε νερό (να καλύπτει 2 δάχτυλα τα φασόλια) στη χύτρα, τα φασόλια και ανοίγουμε τη κουζίνα στο τέρμα.
  2. Ξεβράζουμε τα φασόλια. Τα στραγγίζουμε τελείως σε ένα σουρωτήρι με νερό βρύσης και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα με καινούργιο ζεστό/βραστό νερό (από βραστήρα).
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο).
  4. Προσθέτουμε το καρότο (ροδέλες).
  5. Προσθέτουμε το σέλινο (ψιλοκομμένο).
  6. Προσθέτουμε το λάδι.
  7. Κλείνουμε τη χύτρα. Η ένταση της κουζίνας παραμένει στο τέρμα.
  8. Περιμένουμε μέχρι να σφυρίξει η χύτρα.
  9. Χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας στο μισό.
  10. Περιμένουμε 30'.
  11. Κλείνουμε τη κουζίνα.
  12. Περιμένουμε μέχρι να ανοίξει η χύτρα.
  13. Προσθέτουμε το αλάτι.
  14. Προσθέτουμε το πελτέ.
  15. ** Προαιρετικά για μερακλήδες, προσθέτουμε λίγο μπούκοβο, ή καυτερή πιπεριά.
  16. Αυξάνουμε την ένταση της κουζίνας στο τέρμα χωρίς να κλείσουμε τη χύτρα.
  17. ** Προσθέτουμε νερό αν είναι πολύ πηχτή.
  18. ** Βράζουμε όσο χρειάζεται αν είναι πολύ αραιή.
  19. Η φασολάδα είναι έτοιμη μόλις πάρει βράση.
  20. Συνοδεύεται με ρέγγο ή σαλάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου