food topic

food topic

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ρεβιθάδα


Χρόνος εκτέλεσης: 90 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~4 €
Μερίδες: 5

Υλικά:
  • 500γρ ρεβίθια χοντρά με τη φλούδα
  • σόδα μαγειρική (1 κ.γ.)
  • λάδι (1 φλιτζάνι του καφέ)
  • ρίγανη (2-3 κ.γ.)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κορν φλάουρ (3-4 κ.γ.)
  • 2 λεμόνια
Προετοιμασία:  Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια. Τα βάζουμε στη χύτρα με αρκετό νερό με λίγη σόδα (ή αλάτι) για 15-18ώρες πριν τα βράσουμε. Αν δούμε ότι το ρουφάνε, συμπληρώνουμε. Μετά από 15-18 ώρες, ρίχνουμε τα ρεβίθια στο σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβάζουμε στη χύτρα.

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε νερό στη χύτρα να καλύπτει τα ρεβίθια και 3/4 του λίτρου παραπάνω. Ανοίγουμε τη κουζίνα στο τέρμα.
  2. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και τα ξαφρίζουμε.
  3. Προσθέτουμε το λάδι.
  4. Προσθέτουμε τη ρίγανη.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 1ώρα και 15λεπτά από το σφύριγμα της χύτρας. Ρυθμίζουμε τη κουζίνα στη μισή ένταση.
  7. Ανοίγω τη χύτρα και παίρνω ζουμί (3-4 μεγάλες κουταλιές) που το βάζω σε ένα μπολ.
  8. Στο μπολ κάνω το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά.
  9. Στο μπολ ρίχνω ένα ή δύο ολόκληρα στυμμένα λεμόνια.
  10. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη χύτρα. Ανακατεύουμε.
  11. Περιμένουμε να πάρει μια βράση (το καπάκι της χύτρας ανοιχτό).
  12. Με το πίσω πλευράς μια κουτάλας λιώνουμε απαλά τα ρεβίθια πάνω στη χύτρα, για να χυλώσει η σούπα μας.
  13. Το φαγητό είναι έτοιμο.
  14. ** Αν θέλουμε συμπληρώνουμε λεμόνι ή αλάτι.
  15. Συνοδεύεται με φέτα και σαλάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου