Χρόνος εκτέλεσης: 90 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~4 €
Μερίδες: 5
Υλικά:
- 500γρ ρεβίθια χοντρά με τη φλούδα
- σόδα μαγειρική (1 κ.γ.)
- λάδι (1 φλιτζάνι του καφέ)
- ρίγανη (2-3 κ.γ.)
- αλάτι
- πιπέρι
- κορν φλάουρ (3-4 κ.γ.)
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
- Βάζουμε νερό στη χύτρα να καλύπτει τα ρεβίθια και 3/4 του λίτρου παραπάνω. Ανοίγουμε τη κουζίνα στο τέρμα.
- Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και τα ξαφρίζουμε.
- Προσθέτουμε το λάδι.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 1ώρα και 15λεπτά από το σφύριγμα της χύτρας. Ρυθμίζουμε τη κουζίνα στη μισή ένταση.
- Ανοίγω τη χύτρα και παίρνω ζουμί (3-4 μεγάλες κουταλιές) που το βάζω σε ένα μπολ.
- Στο μπολ κάνω το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά.
- Στο μπολ ρίχνω ένα ή δύο ολόκληρα στυμμένα λεμόνια.
- Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη χύτρα. Ανακατεύουμε.
- Περιμένουμε να πάρει μια βράση (το καπάκι της χύτρας ανοιχτό).
- Με το πίσω πλευράς μια κουτάλας λιώνουμε απαλά τα ρεβίθια πάνω στη χύτρα, για να χυλώσει η σούπα μας.
- Το φαγητό είναι έτοιμο.
- ** Αν θέλουμε συμπληρώνουμε λεμόνι ή αλάτι.
- Συνοδεύεται με φέτα και σαλάμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου