Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Κόστος συνταγής: 10 €
Μερίδες: 4
Υλικά:
Για τέσσερα
άτομα.
- 1 kg κρέας ποντίκι μοσχάρι
- 2 λεμόνια
- δύο καρότα
- δύο σκλήθρες σκόρδο
- αλάτι πιπέρι ρίγανη
- κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας από το νερό
- Παίρνουμε 2 σκλήθρες σκόρδο και τις κόβουμε στη μέση.
- Τσιγαρίζουμε το κρέας σε λάδι που έχουμε ρίξει και το σκόρδο.
- Τσιγαρίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε μία σουπιέρα.
- Στο τέλος αφαιρούμε τα κομμάτια του σκόρδου, μαζεύουμε όλα μαζί τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα και τα σβήνουμε με 1 στυμμένο λεμόνι.
- Προσθέτουμε νερό αλάτι, πιπέρι και τα καρότα και βράζουμε στη χύτρα για 25 min.
- Όταν ανοίξει η κατσαρόλα ρίχνουμε 1 στυμμένο λεμόνι, λίγη ρίγανη και βράζουμε για 1 λεπτό και κλείνουμε την κουζίνα.
- Σε μισό ποτήρι κρύο νερό διαλύουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βράζουμε για 1 λεπτό και το φαγητό είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου