food topic

food topic

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Μοσχάρι Λεμονάτο (το απλό το τίμιο)



Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Κόστος συνταγής: 10 €
Μερίδες: 4

Υλικά:

Για τέσσερα άτομα.
  •  1 kg κρέας ποντίκι μοσχάρι 
  • 2 λεμόνια
  • δύο καρότα
  • δύο σκλήθρες σκόρδο
  • αλάτι πιπέρι ρίγανη
  • κορν φλάουρ


Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας από το νερό
  2. Παίρνουμε 2 σκλήθρες σκόρδο και τις κόβουμε στη μέση.
  3. Τσιγαρίζουμε το κρέας σε λάδι που έχουμε ρίξει και το σκόρδο.
  4. Τσιγαρίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε μία σουπιέρα.
  5. Στο τέλος αφαιρούμε τα κομμάτια του σκόρδου, μαζεύουμε όλα μαζί τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα και τα σβήνουμε με 1 στυμμένο λεμόνι.
  6. Προσθέτουμε  νερό αλάτι, πιπέρι και τα  καρότα και βράζουμε στη χύτρα για 25 min.
  7. Όταν ανοίξει η κατσαρόλα ρίχνουμε 1 στυμμένο λεμόνι, λίγη ρίγανη και βράζουμε για 1 λεπτό και κλείνουμε την κουζίνα.
  8. Σε μισό ποτήρι κρύο νερό διαλύουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  9.  Βράζουμε για 1 λεπτό και το φαγητό είναι έτοιμο.
Συνοδεύεται με ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου