food topic

food topic

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Γίγαντες στον φούρνο



Υλικά για ένα ταψί μετρίου μεγέθους:

500 γραμμάρια γίγαντες
5 καρότα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
500 γραμμάρια ντοματάκι
λίγες ροδέλες ελιών
ζάχαρη


Εκτέλεση:

Βάζω τους γίγαντες απο την προηγούμενη μέσα σε νερό να μουλιάσουν.

Βράζω την επόμενη μέρα τους γίγαντες στην χύτρα μαζί με τα κομμένα καρότα σε 1 λίτρο νερό για 15 λεπτά μετά το σφύριγμα.


Αφου ανοίξω την χύτρα και την αποσύρω απο την φωτιά προσθέτω μέσα 1 ποτήρι του κρασιού λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ντοματάκι, λίγη ζάχαρη και ανακατεύω.



Τα ρίχνω όλα μέσα στο ταψί και ψήνω για περίπου 40 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Τα πρώτα 20 λεπτά καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.






Σερβίρουμε προσθέτοντας απο πάνω τις ροδέλες απο τις ελιές για extra γεύση.

* Η συνταγή είναι απο την μαμά μου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου