food topic

food topic

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Πουρές πατάτας

Υλικά:

500 γρ. πατάτες
75 γρ. βούτυρο
50 ml. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, αρκετό αλάτι και τις πατάτες και τις βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν.

Μόλις ετοιμαστούν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για 5 λεπτά στο σουρωτήρι, έως ότου φύγει όλη η υγρασία.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια σήτα ή μύλο για πουρέ και την κρέμα γάλακτος.



 Με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας περνάμε τις πατάτες, έτσι ώστε ο πουρές να γίνει λείος.



Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τον πουρέ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 1-2 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο , ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ακόμα πιο λεία υφή και αλατοπιπερώνουμε.




* Η συνταγή είναι απο το akispetretzikis.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου