food topic

food topic

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ριζότο με μανιτάρια και πεκορίνο




Υλικά:

320 γρ. ρύζι για ριζότο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
70-80 γρ τριμμένο τυρί Πεκορίνο
βιτάμ
πάπρικα



Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθόλη τη διάρκεια παρασκευής.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια, με την εξής διαδικασία: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα στρόγγυλα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.



Τ’ αποσύρουμε απ' το τηγάνι, μόλις ροδίσουν καλά. Κρατάμε τα μανιτάρια σοτέ σ’ ένα σκεύος, για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τελείωμα του ριζότο.



Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι.Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Έχουμε χαμηλώσει την φωτιά.



Προς το τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το πεκορίνο το βιτάμ και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» το ριζότο για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον τριμμένο πεκορίνο και πάπρικα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου