food topic

food topic

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Χειροποίητες Τορτίγιες με χοιρινό, χαλούμι, πάπρικα και ρόκα


Υλικά:

Για τις τορτίγιες:

300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο 
200-250 ml χλιαρό νερό
Aλάτι

Για τη γέμιση:

πάπρικα
ρόκα
χαλούμι
4 χοντροκομμένες φέτες ψητό χοιρινό με μυρωδικά Fouantre Ifantis



Εκτέλεση:

Για τις τορτίγιες:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο.



 Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.



 Κόβουμε σε μπαλάκια το ζυμάρι και ανοίγουμε λεπτά φύλλα.






Ψήνουμε την τορτίγια στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές προσθέτοντας λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσει.


Για την ολοκλήρωση/ γέμιση:

Ζεσταίνουμε τις τορτίγιας και τις απλώνουμε σε ένα πιάτο, αλείφουμε με την πάπρικα μια γενναία δόση.



Προσθέτουμε μια μεγάλη ποσότητα από ρόκα και από πάνω βάζουμε το κρέας, που το έχουμε περάσει λίγο απο το τηγάνι μαζί με το χαλούμι. 



Τυλίγουμε σε ρολά και τα σερβίρουμε ζεστά.




* Η συνταγή είναι ένας συνδιασμός απο τα: www.chefonair.gr και roulita82.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου