food topic

food topic

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ζύμη για pizza


Υλικά για 1 Pizza:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 κ.σ. ελαιόδαδο
αλάτι (όσο αλμυρή θέλουμε την ζύμη)

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Για την μαγιά, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση του αλευριού, ρίχνουμε τη μαγιά και την καλύπτουμε με αλεύρι.

Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και στο τέλος το χλιαρό νερό.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει έχοντας την σκεπασμένη με μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφού φουσκώσει την ξεφουσκώνουμε, παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω του ελαιόλαδο να πάει παντού.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάκτυλα έτσι ώστε να καλύψει τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια του ταψιού.

Συνεχίζουμε στρώνοντας στην επιφάνεια τα υλικά της αρεσκείας μας για την πίτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κάτω σχάρα για περίπου μισή ώρα.

* Η συνταγή είναι απο το http://greekcook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου