food topic

food topic

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Μακαρόνια με κιμά




Υλικά για 4 μερίδες:

500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
2 μεγάλες κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
τυρί για μακαρόνια τριμμένο π.χ. πεκορίνο



Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτoυμε στην ζεστή κατσαρόλα τον κιμά και τον απλώνουμε ώστε να καλύψει όλο τον πάτο. Σιγά σιγά ο κιμάς θα ασπρίσει από την κάτω μεριά και θα βγάλει τα ζουμιά του. Ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει όλος ο κιμάς.

Ρίχνουμε στο blender το κρεμμύδι και το καρότο και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτω στον κιμά και ανακατεύουμε.



Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στον κιμά μαζί με το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Η σάλτσα ντομάτας πρέπει να καλύπτει τον κιμά.



Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 30 -40 λεπτά στο χαμηλό.
Αν δούμε ότι ο κιμάς είναι έτοιμος αλλά η σάλτσα έχει περισσότερο υγρό από ότι επιθυμούμε , τότε βράζουμε με ανοιχτό καπάκι στο δυνατό μέχρι να εξατμιστεί το πλεονάζον υγρό. Ταυτόχρονα βράζουμε και τα μακαρόνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, γυρίζουμε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με τον κιμά, προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή.


΄* Η συνταγή είναι απο το http://myhomegr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου