food topic

food topic

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Τάρτα με καλαμπόκι και καραμελωμένο μπέικον



Υλικά για την ζύμη:
150 γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ. νερό 


Υλικά για την γέμιση:

200γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
10 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
200γρ. γιαούρτι
200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
4 κουτ. σούπας γάλα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
1 κουτ. σούπας (γεμάτη) ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι





Εκτέλεση

Για την ζύμη της τάρτας:

Χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, συνεχίζουμε με το χέρι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν και το μείγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Τότε προσθέτουμε και το αυγό και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόγενές. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη φυλάμε στο ψυγείο τυλίγοντας την με ζελατίνα, μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.








Για την γέμιση:

Στραγγίζουμε καλά το καλαμπόκι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ίσα ίσα να γυαλίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να καραμελώσει (2′-3′). Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.



Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμπόκι, το μπέικον, το τυρί, το γιαούρτι, το θυμάρι, το γάλα και τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.





Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα (ή άλλο αντίστοιχο σκεύος), στρώνουμε την ζύμη μας, φροντίζοντας να πιάσει και τα τοιχώματα.



Προσθέτουμε τη γέμιση, φροντίζοντας να πάει παντού.



Σκεπάζουμε την τάρτα με ένα αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 50 λεπτά. Στα 20 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε την τάρτα να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.





* Η συνταγή είναι απο το http://www.sundayspoon.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου