food topic

food topic

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Σάντουιτς με πανσέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια




Υλικά για 4 σάντουιτς:

2 μπαγκέτες
4 πανσέτες
3 μεγάλα κρεμμύδια
6 φέτες τυρί gouda
μπαλσαμικο ξύδι
ελαιόλαδο
1 ντομάτα
έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
λίγη ζάχαρη



Εκτέλεση:

Ψήνουμε τις πανσέτες στο γκρίλ ώστε να αποκτήσουν ωραίο χρώμα. Τις έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι, αλάτι και πιπέρι.

Ταυτόχρονα για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, καλύπτουμε το κάτω μέρος του τηγανιού με ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε λεπτές σχετικά ροδέλες. Αφού αρχίσουν να σοταροντε χαμηλώνουμε στα μισά την φωτιά και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα προσθέτουμε λίγο μπαλσάμικο ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.

Βάζουμε τα ψωμάκια της μπαγκέτας για λίγο μέσα στον φούρνο με αέρα ώστε να ζεσταθούν.

Αφού είναι έτοιμες και οι πανσέτες μας, κόβουμε τις μπαγκέτες σε 2 κομμάτια και στο κάτω μέρος του κάθε ψωμιού βάζουμε τις φέτες απο το gouda στο επάνω μέρος βάζουμε την σάλτσα μπάρμπεκιου. Τοποθετούμε την πανσέτα πάνω απο το τυρί ώστε να λιώσει. Πάνω απο την πανσέτα προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και απο πάνω φέτες φρέσκιας ντομάτας.

Είναι μια ωραία ιδέα για κολατσιό στην δουλειά! Καλή απόλαυση!! :-)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου