food topic

food topic

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ένα διαφορετικό σάντουιτς με κεφτέδες, σάλτσα και μοτσαρέλα


Υλικά (4 άτομα, 40', 12€):

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~12 €

Για τους κεφτέδες
20 γρ. Ελαιόλαδο
25 γρ. Καρότο, σε μικρά καρέ
200 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
80 γρ. μπέϊκον, σε κύβους
50 γρ. αυγό
5 γρ. Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
70 γρ. Κρέμα γάλακτος
80 γρ. Ψωμί τοστ, τριμμένο
5 γρ. Ρίγανη
16 γρ. Αλάτι
8 γρ. Πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Για το σάντουιτς
4 τεμ. Ψωμί, μπαγκέτα
250 γρ. μοτσαρέλα
200 γρ. ντομάτα, κονκασέ
80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
λάδι
ρίγανη
αλάτι



Εκτέλεση:

Για τους κεφτέδες
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα λαχανικά και το μπέϊκον.



Αλατίζουμε ελάχιστα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από το τηγάνι σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ζυμώνουμε  μέχρι να ομογενοποιηθούν.



Πλάθουμε σε κεφτέδες των 50 γραμμαρίων.



Ψήνουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτούν.



Για το σάντουιτς

Φτιάχνουμε μια απλή σάλτσα ντομάτας με λάδι, ρίγανη και αλάτι.

Κόβουμε τα ψωμιά στη μέση κατά μήκος, τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα φρυγανίζουμε σε δυνατό φούρνο. Τοποθετούμε και στο πάνω μέρος της μπαγκέτας και το κάτω, σάλτσα ντομάτας. Από πάνω  τοποθετούμε μια φέτα μοτσαρέλα τους κεφτέδες άλλη μία φέτα μοτσαρέλας και τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC μέχρι να λιώσει  το τυρί. Σερβίρουμε βάζοντας μέσα στην μπαγκέτα λίγη φρέσκια ντομάτα.






* Η συνταγή είναι από το www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου