food topic

food topic

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Σαλάτα με φράουλες, παρμεζάνα και καραμελωμένα καρύδια




Υλικά (2 άτομα, 10', 4€):

Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~4 €

Υλικά για σαλάτα
1 μαρούλι
Tριμμένη παρμεζάνα

Για τα καρύδια
Μισή κούπα καρύδια, σε κομματάκια
¼ κούπας καφέ ζάχαρη
1 κ.σ. νερό

Για τις φράουλες
8 φράουλες
¼ κούπας ξύδι μπαλσάμικο
¼ κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. νερό



Εκτέλεση

Κόβουμε τις φράουλες σε κομματάκια και τις  ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη και το νερό. Τις αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.




Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τα καρύδια με την καφέ ζάχαρη και το νερό μέχρι να καραμελώσουν. Τα βάζουμε στην άκρη και αυτά.



Κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.


Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τα μαρούλια, την παρμεζάνα, λίγη καραμελωμένη σος από τις φράουλες, τα καραμελωμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε  τις φράουλες με την υπόλοιπη καραμελωμένη σος τους και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.





* Η συνταγή είναι απο το http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/THS-TEMPELAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου