food topic

food topic

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Κεικ μπανάνα με αλεύρι ολικής αλέσεως



Υλικά  (1h 10min, 5€):

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και 10 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~5 €


2 ώριμες μπανάνες
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
χυμό απο μισό πορτοκάλι
200 γραμμάρια ολικής αλέσεως
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά χτυπημένα
λίγη τριμμένη κουβερτούρα απο την μεγάλη μεριά του τρίφτη
λίγα καρύδια ή άλλο ξηρό καρπό


Εκτέλεση:

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Βουτυρώνουμε την φόρμα του κεικ μας. Λιώνουμε τις μπανάνες και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις μπανάνες και τα χτυπημένα αυγά στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Τέλος προσθέτουμε τριμμένη κουβερτούρα και καρύδια και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.


Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου