food topic

food topic

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Χιονισμένα μπισκοτάκια



Υλικά για 20 κουλουράκια:

1 φλυτζάνι μαλακό βούτυρο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος έτσι ώστε να είναι ζεστό, σχεδόν λιωμένο και μετά το χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι για 30 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μπολ την άχνη ζάχαρη, το νερό, την βανίλια και το αλεύρι. Τα πλάθουμε όλα μαζί ώστε να δημιουργηθεί μια αφράτη και σφιχτή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε είτε λίγο νερό είτε λίγο αλεύρι.




Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα ή στην κατάψυξη για ένα τέταρτο ώστε να μπορούμε μετά να την δουλέψουμε με τα κουπατ.

                                         

Ανάλογα με την εποχή μπορούμε να κάνουμε και Χριστουγεννιάτικα σχέδια καθώς θα είναι πολύ ωραίο να "στολίζουν" το σπίτι μας. Τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 160 βαθμούς, στις αντιστάσεις.


Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τα μπισκοτάκια μας ώστε να μοιάζουν σαν χιονισμένα!


* Για την συνταγή ευχαριστώ την Ουρανία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου