food topic

food topic

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σουφλέ με τορτελίνια



Η πρώτη μου συνταγή είναι και αυτή που έφτιαξα στην γιορτή μου :-)

Υλικά για 8 άτομα:

500 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
100 γρ. kerrygold τριμμένο
100 γρ. edam τριμμένο
100 γρ. gouda τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν σε φέτες
100 γρ. μπέικον σε φέτες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κόκκινη πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα τορτελίνια για όσο λέει η συσκευασία τους σε αλατισμένο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε την πιπεριά το ζαμπόν και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι. Μόλις βράσουν τα τορτελίνια τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα υλικά,το edam και το Kerrygold και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε από πάνω το gouda και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.







Βάζουμε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Τα τελευταία 15 λεπτά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Το αποτέλεσμα είναι ένα σουφλέ με υπέροχη κρούστα τυριών! Απολαύστε το!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου