food topic

food topic

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Γεμιστά ζυμαρικά με κιμά




Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά μεγάλα κοχύλια
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
100 γραμ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/4 τυρί ρεγκάτο τριμμένο
250 γραμ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό έτοιμη
150 γραμ. κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση:

Βράζουμε τα κογχύλια σε αλατισμένο νερό τα αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν την ώρα που προτείνει το πακέτο (περίπου 10 λεπτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα πιάσουμε και να τα γεμίσουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το γυρνάμε λίγο, μέχρι να γυαλίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχει αλλάξει τελείως το χρώμα του, και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον πελτέ, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Θα πρέπει να μείνει ο κιμάς χωρίς καθόλου υγρά. Όταν είναι έτοιμος, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρεγκάτο, αφήνοντας στην άκρη περίπου 100 γραμ. για να τα ρίξουμε από πάνω.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζοντας την έτοιμη σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι, και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, παίρνουμε μερικές κουταλιές και βάζουμε στον πάτο ενός ταψιού ή ενός πυρέξ, αλείφοντάς την να πάει παντού, ώστε να μην κολλήσουν τα κογχύλια. Παίρνουμε ένα-ένα τα κογχύλια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά-τυριού. Τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα στο ταψί, με το άνοιγμά τους όσο γίνεται, να είναι από πάνω. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου