food topic

food topic

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Cheesecake με πραλίνα και Oreo φράουλα


Υλικά : 

Για τη βάση:

180 γρ. cookies φράουλας
60 γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

450 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
500 ml κρέμα γάλακος πλήρης
1/3 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
12 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα σε μικρά κομμάτια
1 κούπα μερέντα



Εκτέλεση : 

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο διαστάσεων 23-25 εκ.

Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi μαζί με τη μαύρη ζάχαρη και τη κανέλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέβουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το ελαφρώς και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση: Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Σε άλλο καθαρό μπολ, με καθαρό μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα τυριού, τη ζάχαρη και τη σαντιγί και χτυπάμε το μείγμα για 1/2 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.

Χωρίζουμε το μείγμα τυριού-σαντιγί σε δύο ίσα μέρη σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο πρώτο μπολ με το μισό μείγμα βάζουμε τα 8 θρυμματισμένα όρεο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.

Στο δεύτερο μπολ προσθέτουμε τη μερέντα και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχουμε ένα σοκολατένιο μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα μερέντας πάνω από τη μπισκοτένια βάση την ισιώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Την βγάζουμε από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω το μείγμα με τα μπισκότα όρεο. Την αφήνουμε για 5-6 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα όρεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου