food topic

food topic

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Μηλόπιτα




Υλικά:

2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπεικιν παουντερ
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1.5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
4 κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γ. βανίλια σιρόπι



Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε μεγάλους κύβους.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο & την ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα & ανακατεύουμε .
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ & τo σιρόπι βανίλιας.
Προσθέτουμε το γάλα & την κανέλα.
Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.

Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάτο και στις πλευρές ενός ταψιού.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα & ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα .

* Η συνταγή είναι απο το akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου