food topic

food topic

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Μπιφτέκια κοτόπουλο με πουρέ καρότου


Υλικά για 15 μπιφτέκια:

1kg κιμάς κοτόπουλο 
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
λίγο λάδι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
1 καρότο τριμμένο
λίγη μουστάρδα
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


Υλικά για τον πουρέ καρότου:

500 gr καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 μεσαία πατάτα σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
35 γρ βιτάμ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο



Εκτέλεση για τα μπιφτέκια:

Βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε μια λεκάνη, τον κιμά, την φρυγανιά, το λάδι,
την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καρότο, την μουστάρδα , αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ένα αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να δέσουν.

Έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε μικρό σχετικά μέγεθος για να ψηθούν καλά ως μέσα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα  απο κάτω για περίπου 35' στον αέρα.


Εκτέλεση για τον πουρέ:

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα καρότα και την πατάτα μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ. Έπειτα προσθέτουμε το βιτάμ και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο τυρί κατά το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου