food topic

food topic

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πουρές στον φούρνο με μοτσαρέλα και ντομάτα



Υλικά για 4 άτομα:

450 γραμμάρια πατάτες
250 γραμμάρια μοτσαρέλα
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 μικρές ντομάτες
20 γραμμάρια βούτυρο
1/4 φλιτζανιού γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, έπειτα της πολτοποιούμε σε πουρέ με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το ζεστό γάλα πολτοποιώντας. Ο πουρές θα παραμείνει παχύς και σφιχτός. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι για την γεύση και τέλος προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο.


Απλώνουμε τον πουρέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.


Τοποθετούμε τη μισή μοτσαρέλα πάνω από τον πουρέ.


Βάζουμε τις φέτες ντομάτας, που έχουμε κόψει, πάνω από την μοτσαρέλα.


Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα, πασπαλίζουμε με τον αποξηραμένο βασιλικό και την ρίγανη και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.



Τοποθετούμε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C  με αέρα για 25 λεπτά. Μέχρι το τυρί να ροδίσει στην κορυφή και να πάρει ωραίο χρώμα.


* Η συνταγή είναι απο marymary.gr 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου