food topic

food topic

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τορτελίνια ογκρατέν με μανιτάρια και τυριά



Υλικά: 

500 γραμμάρια τορτελίνια
250 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα τεμαχισμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
400 γραμμάρια ένταμ τριμμένο
300 γραμμάρια ρεγκάτο καπνιστό τριμμένο
100 γραμμάρια μετσοβόνε καπνιστό τριμμένο
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση: 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια να σοταριστούν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους.




Προς το μέσον της διαδικασίας ρίχνουμε το μείγμα των μπαχαρικών του κοτόπουλου, το θυμάρι την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε ξανά. Λίγο πριν είναι έτοιμα προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο να σοταριστεί και αυτό. Προσοχή όμως μην καεί και πικρίσει. Θέλει λίγο σοτάρισμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το περιεχόμενό του. 



Βράζουμε τα τορτελίνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε. Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τορτελίνια και προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια και όλα τα τυριά αφού έχουμε κρατήσει μονάχα δύο χούφτες για να ρίξουμε από πάνω ώστε να κάνει κρούστα το ογκρατέν μας και τα ανακατεύουμε καλά.


Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος φούρνου και  τα βάζουμε μέσα. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τις δυο χούφτες τυριά που έχουμε κρατήσει από πριν.




 Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (περίπου στους 180 βαθμούς) στον αέρα μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του ογκρατέν.






* Η συνταγή είναι από το http://laxtaristessyntages.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου