food topic

food topic

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πίτσα με κοτόπουλο



Υλικά:

1 βάση για πίτσα έτοιμη ή σπιτική

Για τη σάλτσα:
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένo
1 κόκκινη πιπέρια ψιλοκομμένη
250 γρ. ντομάτα τριφτή
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο ζεστό νερό
2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
4 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
λίγη παρμεζάνα



Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη ζύμη για την πίτσα σύμφωνα με τη βασική συνταγή ή χρησιμοποιείται έτοιμη ζύμη για πίτσα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Προσθέτετε τη τριφτή τοματα, τον πολτό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό και κατόπιν αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζετε για 40’ - 45’ μέχρις ότου η σάλτσα μείνει με το λάδι της.



Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά.


Βράζετε το κοτόπουλο για 30' περίπου σε αλατισμένο νερό το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρές φέτες.


Απλώνετε στις βάσεις για πίτσα τη σάλτσα.



Πασπαλίζετε με το μισό τυρί.



Ρίχνετε το κοτόπουλο και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.





 Ψήνετε για 25' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C με αέρα.


* Η συνταγή είναι απο το icookgreek .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου