food topic

food topic

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τοστ με μπανάνα σοκολάτα και κανέλα


Υλικά για 2 άτομα:

4 ψωμάκια του τοστ
2 μικρές ώριμες μπανάνες
150 ml κρέμα γάλακτος
20 γραμμ. βούτυρο
40 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
λίγη ζάχαρη άχνη
λίγο κακάο
λίγο κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 130 βαθμούς με αέρα. Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγη κανέλα και ανακατεύουμε.






Αλείφουμε με το βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και μοιράζουμε τη σοκολάτα στις 2 από αυτές. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τις μπανάνες και σκεπάζουμε με τις άλλες 2 φέτες.


Βάζουμε τα τοστ σε ένα μικρό ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 10′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.


Τα σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με ζάχαρη, κακάο και κανέλα.






*εμπνευσμένη απο http://theonewithallthetastes.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου