food topic

food topic

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Λαζανάκια με σάλτσα pesto και ντοματίνια




Yλικά για 4 άτομα:

400 γραμμάρια μακαρόνια (λαζανάκι)
έτοιμη σάλτσα pesto
200 gr ντοματίνια
150 γραμμάρια φέτα
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
λάδι
αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου, στον αέρα. Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά.


Βράζουμε ταυτόχρονα τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία τους. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με λίγο βιταμ ώστε να μην κολλήσουν και τα ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα (την οποία έχουμε βγάλει απο την φωτιά) όπως είναι ζεστά. Προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας απο την έτοιμη σάλτσα pesto και ανακατεύουμε καλά.


Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας στο πιάτο και απο πάνω βάζουμε τα ψημένα ντοματίνια, φέτα κομμένη σε κυβάκια, λίγη τριμμένη παρμεζάνα περιμετρικά και απο πάνω πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.






*συνταγή απο marymarycook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου