food topic

food topic

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αυθεντική Καρμπονάρα




Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: Περίπου 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

300 γρ ταλιατέλες
2 ολόκληρα αυγά
1 ασπράδι αυγού
200 γρ μπέικον
200 γρ παρμεζάνα
αλάτι
λάδι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια για λίγο λιγότερο απο όσο αναγράφεται στην συσκευασία, σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς πρόσθετο λάδι. Μόλις γίνει τραγανό αποσύρουμε το τηγάνι απο την φωτιά.






Σε ένα μπολ ανακατεύουμε σχεδόν όλη την παρμεζάνα με τα αυγά και λίγο αλάτι. Μόλις τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και κρατάμε λιγο απο το βρασμένο νερό σε ένα μπολάκι. Επιστρέφουμε τα μακαρόνια σε ένα σκεύος ρίχνουμε μέσα το μπέικον το λίγο βραστό νερό και το μείγμα με τα αυγά και το τυρί. Ανακατέυουμε έντονα για 1-2 λεπτά.






Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ακόμα παρμεζάνα! Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου