food topic

food topic

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σούπα CheeseBurger


Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος : Περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά για 5 άτομα:

3 μέτριες πατάτες
1 και 1/2 καρότο
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
μισό κρεμμύδι
κύβος κοτόπουλου
500 γρ τυρί gouda
γάλα
βιτάμ
αλεύρι
1 φλυτζάνι λάδι
κέτσαπ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:


Ρίχνoυμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει, βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει. Ταυτόχρονα έχουμε κόψει τις πατάτες και το κρεμμύδι με τον τρίφτη ή με το multi.






Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε 800 ml νερό για τον ζωμό απο κοτόπουλο.


Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνουμε να βράσει για 50 λεπτά περίπου.


Παράλληλα σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε μια κουταλιά βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το ανακατεύουμε ενα δυο λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρεμούλα.


Όταν ολοκληρωθούν τα 50 λεπτά βρασίματος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το τυρί και την κρέμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τέλος σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί που μας περίσσεψε και λίγη κετσαπ.





*εμπνευσμένη απο http://theonewithallthetastes.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου