food topic

food topic

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Μπέργκερ με μπριζολάκια και προσούτο



Υλικά για 2 άτομα:

4 ψωμάκια για burger
4 μπριζολάκια χοιρινά λεπτά χωρίς κόκκαλο
8 φέτες ενταμ
αγγουράκι τουρσί
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
4 φέτες προσούτο
(συνοδεύεται με πατατάκια barbeque)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανάβουμε τον φούρνο στο  γκριλ στους 180 βαθμούς για να ζεσταθεί. Λαδώνουμε καλά τα μπριζολάκια μας και απο τις δυο μεριές αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε μια σχαρίτσα για να ψηθούν. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα, κόβουμε το αγγουράκι τουρσί σε φετούλες και ζεσταίνουμε τα ψωμάκια στην τοστιέρα χωρίς να τα πατικώσουμε.





Βγάζουμε τα μπριζολάκια απο τον φούρνο μόλις ψηθούν καλά και απο τις δυο μεριές, αλλά χωρίς να έχουν στεγνώσει. Αλείφουμε στο κάτω μέρος απο τα ψωμάκια μας το μείγμα μουστάρδας/μαγιονέζας και τοποθετούμε απο πάνω απο ένα μπριζολάκι. 



Απο πάνω βάζες 2 φέτες ένταμ και απο πάνω το αγγουράκι. Τέλος προσθέτουμε απο μια φέτα προσούτο και κλείνουμε τα σαντουιτσάκια μας.


Σερβίρουμε με πατατάκια barbeque!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου