food topic

food topic

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Το παστίτσιο της μαμάς



Υλικά για 5 άτομα:

500 γραμμάρια πένες
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
λάδι
1 λίτρο γάλα
1 κουτί έτοιμη μπεσαμέλ (2 φακελάκια)
μισό κιλό κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουτί χυμό ντομάτας ( 500 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
κανέλα




Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας (πένες πολύχρωμες κατά προτίμηση χρησιμοποίησα εγω) σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τόσο ώστε να "κρατάνε" λίγο. Ταυτόχρονα ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού λάδι στο τηγάνι μας και ρίχνουμε μέσα τον κιμά, χαμηλώνουμε την φωτία και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.


Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι,την κουταλιά του πελτέ, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.


Ταυτόχρονα φτιάχνουμε την έτοιμη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες για την οποία χρειαζόμαστε 1 λίτρο γάλα.


Βγάζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια μας. Λαδώνουμε το πυρεξ μας και στα πλαινά και τοποθετούμε ενα στρώμα απο τα μισά μακαρόνια.


Απο πάνω προσθέτουμε μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Απο πάνω βάζουμε τον κιμά με μεγάλες κουταλιές και τον απλώνουμε.




Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και μετά απο πάνω άλλη μια στρώση με τα υπόλοιπα μακαρόνια και προσθέτουμε επίσης μπόλικο τυρί.


Τέλος βάζουμε απο π'άνω σαν τελευταία στρώση την μπεσαμέλ και την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.


Το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά. Μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου