food topic

food topic

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Μακαρόνια με λουκάνικο, πράσο και παρμεζάνα





Υλικά για 5 άτομα:

500 γραμμάρια μακαρόνια της επιλογής σας
2 κουταλιές παρμεζάνα
3 λουκάνικα καπνιστά
1 φλυτζάνι λάδι
2 πράσα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 ζωμό λαχανικών Knorr
λίγο θυμάρι
λίγο μπούκοβο για γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα 1000 ml νερό για τον ζωμό μας. Ταυτόχρονα, κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και σπάμε το σκόρδο. Βγάζουμε τον κιμά απο τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε. Εγώ επέλεξα τα συγκεκριμένα μακαρόνια.





Σοτάρουμε τα λαχανικά στο λάδι και μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το νερό και αφαιρούμε την σκελίδα του σκόρδου. Προσθέτουμε το εσωτερικό από τα λουκάνικα, το ζωμό λαχανικών (σιγά σιγά μέχρι όσο παίρνει το μείγμα ώστε να μην είναι πολύ νερουλό), μαϊντανό ψιλοκομμένο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. 


Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 




Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στην κατασαρόλα με τα ζυμαρικά και την αποσύρουμε απο την φωτιά. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ και πιπέρι. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.





*Η συνταγή είναι απο το chefonair !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου