food topic

food topic

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ριζότο με προσούτο και παρμεζάνα




Υλικά (4 άτομα, 30', 6€):

Κόστος συνταγής: ~6 €
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
4 κ.σ. προσούτο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. βιτάμ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
Φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι μέτριο στο multi και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές βιτάμ  και το λάδι μέχρι να μαλακώσει, προς το τέλος προσθέτουμε και το μισό απο το προσούτο μας. Ταυτόχρονα βράζουμε το νερό με τον ζωμό μας σε μια άλλη κατσαρολίτσα. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχουμε και το ρύζι μας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας το.






Προσθέτουμε ½ φλιτζ. από το ζωμό  Όταν τον πιει, συνεχίζουμε να προσθέτουμε από ½ με 1 φλιτζ. κάθε φορά, περιμένοντας να το πιει το ρύζι και αλατίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Συνεχίζουμε την διαδικασία προσθέτοντας ζωμό για περίπου 20 λεπτά στην χαμηλή φωτιά.

Τέλος αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε.

* σερβίρουμε με λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα,λίγο ωμό προσούτο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου