food topic

food topic

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μπριζόλες στην γάστρα με πατάτες


Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: Περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

3 μπριζόλες (χοιρινές και μοσχαρίσιες)
μισό κιλο πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 φλυτζάνι του καφέ λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
150 γρ κεφαλογραβιέρα
1 λεμόνι
ρίγανη
λάδι
αλάτι
χρωματιστό πιπέρι
λίγο νερό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές,το κρεμμύδι και την ντομάτα σε χοντρές φέτες. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρό σχετικά μέγεθος. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το λεμόνι την ρίγανη και την μουστάρδα, στην γάστρα μας και ανακατέυουμε καλά προσθέτοντας και λίγο νερό. Βάζουμε την γάστρα στον φούρνο για μια ώρα.



Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με τον χυμό απο ένα λεμόνι και την ρίγανη. Βγάζουμε την γάστρα απο τον φούρνο περιχύνουμε με το μέιγμα και προσθέτουμε και την κεφαλογραβιέρα που έχουμε κόψει σε κύβους. Τοποθετούμε την γάστρα στον φούρνο για άλλη μισή ώρα.



Αφού περάσει η μισή ώρα ψησίματος, κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα για άλλη μισή ώρα. Μετά το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου