food topic

food topic

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Muffin με μπανάνα



Υλικά για περίπου 14 muffin:

140 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
85 γρ βούτυρο λιωμένο
2 αβγά χτυπημένα
100 ml γάλα
1 βανίλια
2 ώριμες μπανάνες
σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ( προεραιτικά )
2 χούφτες καρύδια και φουντούκια ( προεραιτικά )

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη τη βανίλια και τη σόδα. Ταυτόχρονα σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με το γάλα και στην συνέχεια ανακατεύουμε τα δυο μείγματα σε ένα κοινό μπολ.
Λιώνουμε τις παραγινωμένες μπανάνες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας.




Είτε σε φόρμες σιλικόνης είτε σε μεταλλικά φορμάκια τοποθετούμε από 2 κουταλιές της σούπας μείγμα στην κάθε θηκούλα και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Εγώ πρόσθεσα καρύδια και φουντούκια! Ψήνουμε για περίπου 13 λεπτά!



Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ό,τι άλλο υλικό επιθυμείτε εσείς. Εγώ την τελευταία φορά πρόσθεσα σταγόνες καραμέλας γάλακτος και έγιναν πεντανόστιμα.







1 σχόλιο:

  1. Αχ muffin!!! Ta αγαπημένα μου γλυκίσματα! Δοκίμασα τη συνταγή σου και είναι υπέροχη! Βγήκαν γευστικότατα!! Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα συναγωνιζόμουν τα καλύτερα muffin που έχω φάει από εδώ https://www.everest.gr/sunodeutika-kafe/muffins/

    ΑπάντησηΔιαγραφή