food topic

food topic

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Βασιλόπιτα με αποξηραμένα φρούτα και amaretto



Υλικά (30', 15€) :

Χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~15 €

250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
125 γραμμάρια αμύγδαλο αλεσμένο
125 γραμμάρια φιστίκι αιγίνης αλεσμένο
5 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν
300 γραμμάρια ξερά φρούτα ψιλοκομμένα ( σύκα, βερίκοκα και δαμάσκηνα)
200 ml αμαρέτο



Εκτέλεση:

Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα στη μέση και τα βάζουμε μέσα στο amaretto απο το βράδυ σε μια λεκανίτσα για να μουσκέψουν.


Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς μέχρι να φουσκώσουν.




Λιώνουμε λίγα λίγα τα ξερά φρούτα σε ένα μπλέντερ μαζί με το αμαρετο και το ρίχνουμε στο μείγμα συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτύπημα.


Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά.


Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατευοντας συνεχώς.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.



Το αποτέλεσμα είναι τέλειο και το εσωτερικό της βασιλόπιτας είναι κρεμώδες, μην ξεχάσετε το φλουρί!


Στολίστε την με μπόλικη ζάχαρη άχνη και σταγόνες κουβερτούρας ώστε να γράψετε την ημερομηνία.



*Η συνταγή είναι του Παρλιάρου











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου