food topic

food topic

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Κοτόπουλο λεμονάτο



Υλικά για 2 άτομα:

Μισό κοτόπουλο κομμένο σε 2-3 μερίδες
μουστάρδα
χυμός απο 2 λεμόνια
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
λάδι
4-5 πατάτες
αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρό σχετικά μέγεθος, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στην γάστρα.


Χτυπάμε στο μπλέντερ τον χυμό απο τα λεμόνια,2 κουταλιές μουστάρδα και το ξύσμα απο ένα πορτοκάλι και με αυτό το μείγμα αλείφουμε το κοτόπουλο με ένα πινέλο, αλατίζουμε και βάζουμε πιπέρι. Το τοποθετούμε και αυτό μέσα στην γάστρα πάνω απο τις πατάτες.


Προσθέτουμε λίγο νερό ( 1 ποτήρι του κρασιού) και  βάζουμε την γάστρα για μια ώρα στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα στην πιο κάτω θέση του φούρνου. Μόλις περάσει η μια ώρα βγάζουμε το καπάκι απο την γάστρα.


Γυρίζουμε το κοτόπουλο απο την άλλη πλευρά και το βάζουμε στον φούρνο για άλλη μισή ώρα χωρίς καπάκι για να σωθούν τα υγρά του.





* η συνταγή είναι με κάποιες μικρές αλλαγές απο το my-kitchen-diary.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου