food topic

food topic

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Σουφλέ με μετσοβόνε και μπύρα



Υλικά για 4 άτομα:

500 γραμμάρια φιογκάκια ζυμαρικά
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
60 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
170 ml μπύρα weiss
750 ml γάλα
250 γραμμάρια μετσοβόνε τριμμένο
100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο απ' ότι λέει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ.



Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και τη καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.


Πορσθέτουμε τη μπύρα. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ν' αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει η μπεσαμέλ. Προς το τέλος θα δυναμώσουμε λίγο την φωτιά. Δε θα πήξει τελείως, θα είναι σχετικά ρευστή. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 150 γραμμάρια μετσοβόνε και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.



Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ στο πυρέξ και την ανακατεύετε μαλακά με τα μακαρόνια ώστε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 100γρ μετσοβόνε.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου με αέρα για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να κάνει ωραία κρούστα.




* η συνταγή είναι απο το pepiskitchen.blogspot.gr/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου