Υλικά συνταγής:
1 και μισό φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
1 λεμόνι (ξύσμα)
3 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
3 μήλα καθαρισμένα (ανάλογα με το ταψάκι μας) ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη,
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου με αέρα για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με το μισό φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια ώστε να καραμελώσουν τα μήλα.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς κελσίου με αέρα και όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου