food topic

food topic

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αναποδογυριστή μηλόπιτα




Υλικά συνταγής:

1 και μισό φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
1 λεμόνι (ξύσμα)
 3 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
3 μήλα καθαρισμένα (ανάλογα με το ταψάκι μας) ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη,



Εκτέλεση:




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου με αέρα για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με το μισό φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια ώστε να καραμελώσουν τα μήλα.




 Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ.


Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα.



 Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς κελσίου με αέρα και όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου