food topic

food topic

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Καλαμαράκια τηγανιτά



Υλικά:

καλαμαράκια όση ποσότητα επιθυμούμε εμείς
αλεύρι
αλάτι
λάδι
ρύζι(προεραιτικά)




Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια καλά αφαιρόντας το εσωτερικό τους και το λεπτό στρώμα που έχουν στο εξωτερικό τους.Ώστε να μείνει μόνο το σώμα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Και τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίζουν σε ένα σουρωτήρι.


Βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα μπόλικο αλεύρι και αλάτι όσο θέλουμε. Βάζουμε τα καλαμαράκια μέσα στην πλαστική σακούλα και την δένουμε απο πάνω. Κουνάμε καλά την σακούλα ώστε να ανακατευτεί με τα καλαμαράκια το αλεύρι και το αλάτι. Λύνουμε την σακούλα και τοποθετούμε πάλι τα αλευρομένα καλαμαράκια στο σουρωτήρι.


Βάζουμε ένα ποτήρι του κρασιού λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ύστερα χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και βάζουμε λίγα λίγα τα καλαμαράκια στο τηγάνι. Προσέχουμε να κρατάμε το καπάκι απο το τηγάνι πάνω απο το τηγάνι καθώς πετάγεται πολύ το λάδι κατά το τηγάνισμα και είναι επικίνδυνο. Τα αφήνουμε λίγο απο την μια πλευρά και τα γυρίζουμε και λίγο απο την άλλη πλευρά ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά.



Τα αφαιρούμε απο το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με αποροφητικό χαρτί.


 Τα σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου