food topic

food topic

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κεφτεδάκια γιουβέτσι




Υλικά για 4 άτομα:

Για τους κεφτέδες

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο 
1 αυγό 
αλάτι 
πιπέρι

Για τη σάλτσα
4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους
3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
100 ml ελαιόλαδο 
1 κύβο λαχανικών
αλάτι 
1 ποτήρι νερού χυλοπίτες


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τους πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.


Τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.Τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, και αφήνουμε στην άκρη.



Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει σε μέτρια φωτιά.



Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα αφού προσθέσουμε τις χυλοπίτες για 40 λεπτά.




Ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα.




Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.

* Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου